NIJMEGEN

2e editie Triathlon024 in Nijmegen - 15 & 16 september 2018

Vijf tips voor het zwemonderdeel

Vijf tips voor het zwemonderdeel

29 augustus 2018
Vijf tips voor het zwemonderdeel

Zwemmen is voor veel (beginnende) triathleten het spannendste onderdeel. Met deze vijf tips van Sneller Zwemmen wordt jouw zwemonderdeel bij de Triathlon024 een succes!

 

Tip 1: Oefen niet alleen in het zwembad, maar ook in het open water 
Zwemmen in een zwembad is heel anders dan zwemmen in het open water van De Spiegelwaal. Het water is kouder en je kan natuurlijk de bodem niet zien. Ook kan je met golfslag te maken krijgen. Zorg dus dat je vooraf een keer in open water gaat oefenen, zodat je tijdens de Triathlon024 niet voor verrassingen komt te staan.

 

Tip 2: Veiligheid bij het zwemmen

Ga je zelf oefenen in het open water denk dan aan je veiligheid:

- Zwem niet alleen maar ga samen met een buddy.

- Draag een felgekleurde badmuts en een zwemboei zodat je goed zichtbaar bent. De zwemboei kan je ook gebruiken om even uit te rusten.

- let goed op eventuele boten.

- Zorg voor warme kleding voor na het zwemmen.

 

Tip 3: Kijk goed waar je heen zwemt

Het is zonde als je te veel meters zwemt. Kies daarom een oriĆ«ntatiepunt (meestal de boei waar je heen wilt) en kijk elke paar slagen of je nog in de goede richting zwemt. 

 

Tip 4: Adem uit onder water

Om ontspannen te zwemmen is het belangrijk dat je tijdens het zwemmen niet je adem inhoudt. Adem daarom tijdens het zwemmen steeds onder water uit.

 

Tip 5: Stayeren mag bij het zwemmen

Tijdens het fietsonderdeel van de triathlon mag je niet vlak achter elkaar rijden. Bij het zwemmen mag je wel stayeren! Zwem daarom zo dicht mogelijk achter je voorganger. Voeten aantikken mag! Op deze manier kost zwemmen minder energie en levert je het ook nog eens een snellere zwemtijd op. 

 

Wil jij ook beter en sneller zwemmen? Kijk dan op www.snellerzwemmen.nl of neem contact op met Rob Kwaaitaal via rob@snellerzwemmen.nl